Kukbuk
Kukbuk

Musisz mieć ukończone 18 lat, aby korzystać z tej treści.

Czy jesteś pełnoletni?

Koktail z whiskey i syropem z czarnego bzu

Johnnie & Elderflower

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 3 minuty
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
Johnnie Walker Gold Label
50 ml
syrop z kwiatów czarnego bzu
30 ml
woda gazowana
150 ml
suszone jabłko
do dekoracji

Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Przepis i wykonanie: Maciej Mazur

Drinki z whiskey. Przepis na whiskey z kwiatami czarnego bzu. Johny Walker (fot. Maciek Niemojewski)

wykonanie

Szklankę typu highball napełniamy lodem. Wlewamy whisky Johnnie Walker Gold Label i syrop z kwiatów czarnego bzu, dopełniamy wodą gazowaną i delikatnie mieszamy. Dekorujemy plasterkiem suszonego jabłka.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk