Kukbuk
Kukbuk

Musisz mieć ukończone 18 lat, aby korzystać z tej treści.

Czy jesteś pełnoletni?

Johnnie & Coconut

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 3 minuty
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
Johnnie Walker Black Label
50 ml
syrop cukrowy
5 ml
sól
szczypta
woda kokosowa
150 ml
palone płatki kokosa
do dekoracji

Zdjęcia: Maciek Niemojewski


Stylizacja: Magda Olszewska-Kaniuk


Przepis i wykonanie: Maciej Mazur

wykonanie

Szklankę typu highball napełniamy lodem. Wlewamy whisky Johnnie Walker Black Label, syrop cukrowy i dodajemy szczyptę soli. Uzupełniamy wodą kokosową i dobrze mieszamy. Dekorujemy palonymi płatkami kokosa.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk