Kukbuk
Kukbuk

Grzanka z ziołowym serkiem śmietankowym i jajecznicą

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
Grzanka z jajecznicą
świeże zioła (koperek, kolendra, szczypiorek)
garść
serek śmietankowy naturalny Łaciaty
125 g + 1 łyżeczka
sól
do smaku
masło extra Łaciate
do smażenia
chleb
1 kromka
jajko „zerówka”
3 sztuki
Do podania
rzodkiewka
szczypiorek

Jessie Nadziejko | @pluminchocolate

Krok 1

Zioła siekamy i mieszamy z serkiem śmietankowym. Doprawiamy szczyptą soli.

Krok 2

Na patelni rozpuszczamy 1 łyżeczkę masła. Podsmażamy na nim kromkę chleba z dwóch stron – do zrumienienia.

Krok 3

Jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła. Smażymy na nim jajka z dodatkiem 1 łyżeczki serka śmietankowego – na małym ogniu, cały czas mieszając, aż jajecznica się zetnie i będzie kremowa.

Krok 4

Grzankę smarujemy ziołowym serkiem śmietankowym, na to nakładamy jajecznicę. Wykańczamy plasterkami świeżej rzodkiewki i posiekanym szczypiorkiem.

Materiał powstał we współpracy z marką Mlekpol.

Reklama

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk