Grillowany łosoś teriyaki z kolorowym coleslaw z masłem orzechowym
czas przygotowania:
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- coleslaw:
- czerwona kapusta
- 1/2 główki
- biała kapusta
- 1/2 główki
- marchewka
- 1
- kremowe masło orzechowe
- 1/2 szklanka
- świeży sok z limonki
- 2 łyżki
- ocet ryżowy
- 1½ łyżki
- sos sojowy
- 1½ łyżki
- miód
- 2 łyżki
- olej sezamowy
- 1½ łyżeczki
- sriracha
- 1 łyżeczka
- obrany i posiekany imbir
- 2 łyżeczki
- posiekany ząbek czosnku
- 1 duży ząbek
- zimna woda
- ¾ szklanki
- szczypta soli
- prażony sezam
- grillowany łosoś
- sos teriyaki
- 3 łyżki
- limonka
- ½
- starty imbir
- 1 łyżka
- filet z łososia
- 500 g (2 x 250 g)
- szczypta soli
- do podania
- prażony sezam
- 3 łyżki