Kukbuk
Kukbuk

Grillowany łosoś teriyaki z kolorowym coleslaw z masłem orzechowym

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
coleslaw:
czerwona kapusta
1/2 główki
biała kapusta
1/2 główki
marchewka
1
kremowe masło orzechowe
1/2 szklanka
świeży sok z limonki
2 łyżki
ocet ryżowy
1½ łyżki
sos sojowy
1½ łyżki
miód
2 łyżki
olej sezamowy
1½ łyżeczki
sriracha
1 łyżeczka
obrany i posiekany imbir
2 łyżeczki
posiekany ząbek czosnku
1 duży ząbek
zimna woda
¾ szklanki
szczypta soli
prażony sezam
grillowany łosoś
sos teriyaki
3 łyżki
limonka
½
starty imbir
1 łyżka
filet z łososia
500 g (2 x 250 g)
szczypta soli
do podania
prażony sezam
3 łyżki

krok 1

Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce. Warzywa wrzucamy do dużej miski i solimy. Wszystkie pozostałe składniki blendujemy w malakserze. Wlewamy sos do kapusty, mieszamy, doprawiamy.

krok 2

Sos teriyaki mieszamy z sokiem z limonki i ze startym imbirem. Filety z łososia solimy i smarujemy przygotowaną marynatą. Grillujemy około 4 minut na dobrze rozgrzanym grillu.

krok 3

Łososia serwujemy z kolorowym coleslaw i posypujemy prażonym sezamem.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk