Kukbuk
Kukbuk

Grillowane brzoskwinie z serkiem śmietankowym i syropem klonowym

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
brzoskwinia
5 sztuk
serek śmietankowy naturalny Łaciaty
1 opakowanie
jogurt typ grecki Mlekpol
100 g
syrop klonowy
3 łyżki
szczypta cynamonu

Jessica Nadziejko / @pluminchocolate

krok 1

Brzoskwinie przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. Owoce kładziemy na rozgrzanym grillu – stroną przecięcia do dołu. Grillujemy do zrumienienia.

krok 2

Serek śmietankowy mieszamy z jogurtem, cynamonem i 1 łyżką syropu klonowego.

krok 3

Gotowe brzoskwinie wykładamy na talerz, smarujemy przygotowanym kremem i polewamy dodatkową porcją syropu klonowego.

Materiał powstał we współpracy z marką Mlekpol.

Reklama

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk