Kukbuk
Kukbuk
granola z wodą różaną, domowa granola, granola różana, granola z orzechami, granola z suszonymi owocami, granola z miodem, granola bez cukru, śniadanie na słodko, śniadaniowa granola, jak zrobić granolę

Granola różana

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 60 minut
typ diety: fit
typ posiłku: śniadanie
płatki owsiane
4 szklanki
orzechy włoskie
1/2 szklanki
orzechy laskowe
1/2 szklanki
rodzynki
1/2 szklanki
miód
3 łyżki
cynamon
1 łyżka
kardamon
1/2 łyżeczki
ciepła woda
200 ml
woda różana
50 ml
płatki róży
1/2 szklanki

Przepis: Samar Khanafer "Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni"

krok 1

Wodę podgrzewamy, łączymy ją z miodem, wodą różaną i przyprawami. Pozostałe suche składniki (oprócz płatków róży) dokładnie mieszamy w osobnym naczyniu, zalewamy płynem i zostawiamy na pół godziny.

krok 2

Przekładamy mieszankę na blachę i pieczemy przez ok. 45 minut w 160°C, aż granola stanie się rumiana i chrupiąca. Upieczoną mieszamy z płatkami róży. Przechowujemy w suchym, szczelnym pojemniku.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!