Kukbuk
Kukbuk

Filet z łososia grillowany w całości z domowym pesto bazyliowym i chrupiącymi orzechami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
pesto
bazylia
2 duże pęczki
czosnek
3 ząbki
sok z cytryny
1 łyżka
parmezan
100 g
orzechy pinii
100 g
oliwa
100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
chrupiące orzechy
oliwa
2 łyżki
orzechy włoskie
100 g
grillowany łosoś
łosoś MOWI
250 g
cytryna
1/2
szczypta soli

krok 1

Wszystkie składniki pesto, poza oliwą, miksujemy w malakserze. Dodajemy oliwę i blendujemy ponownie do połączenia się składników. Doprawiamy solą i pieprzem.

krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią orzechy włoskie i smażymy, aż się zrumienią.

krok 3

Filet z łososia posypujemy solą i nakładamy na niego plasterki cytryny. Grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu około 4 minut. Podajemy z bazyliowym pesto i chrupiącymi orzechami.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk