Kukbuk
Kukbuk

Farfalle z pesto rosso, pomidorkami koktajlowymi i grzanką

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
makaron farfalle
200 g
sól
do gotowania + smaku
pomidorki koktajlowe
15-20 sztuk
oliwa
1 łyżka + do skropienia
czosnek
2 ząbki + do natarcia grzanek
pieprz
do smaku
pszenno-żytni chleb na zakwasie
2 kromki
Barilla Pesto Rosso
5 łyżeczek
parmezan
do posypania
świeża bazylia
kilka listków

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 2

Pomidorki kroimy na połówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią czosnek, dodajemy pomidorki. Dusimy 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Kromki chleba skrapiamy oliwą, wkładamy do tostera. Po wyciągnięciu nacieramy przekrojonym czosnkiem.

Krok 4

Odcedzamy makaron, dodajemy do niego pesto, mieszamy. Wykładamy na talerz. Dokładamy pomidorki z patelni. Posypujemy parmezanem i dekorujemy listkami bazylii. Podajemy z grzanką.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk