![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/WVpDzm1ZXiOb-6v6cnt9BWE37oityYhXkLi1PORlsto/fill/1418/1682/fp:0.45:0.35/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjMvMTAtMDIv/Mzc4MDI5MDAxXzMy/MzM1NTEyNjcyNDc3/OF8zODEyNDAyNTc2/MzI4MjgzMDE4X24u/cG5n.png)
Dip z pieczonego bakłażana z czosnkową bagietką i pomidorkami
typ diety:
typ posiłku:
- Dip z bakłażana
- bakłażan
- 1 sztuka
- sól
- do posypania
- oliwa
- do polania
- czosnek
- 3-4 ząbki
- tahini
- 2 łyżki
- sok z ½ cytryny
- kmin rzymski
- 1 łyżka
- sól morska
- do smaku
- Sałatka z pomidorków
- kolorowe pomidorki
- 1 miseczka
- czerwona cebula
- ½ sztuki
- seler naciowy
- 1 sztuka
- natka pietruszki
- ½ pęczka
- sok z ¼ cytryny
- syrop klonowy
- 60 ml
- sól
- do smaku
- Dodatkowo
- bagietka pszenna
- 1 sztuka
- masło
- 2 łyżki
- czosnek
- 1 ząbek
- natka pietruszki
- ¼ pęczka
- sól
- do smaku
- pestki granatu z ½ sztuki