Kukbuk
Kukbuk

Dip czosnkowy z serkiem śmietankowym do grillowanych warzyw

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
serek śmietankowy naturalny Łaciaty
2 opakowania
śmietana Łaciata 18%
3 łyżki
majonez
1 łyżka
czosnek
4 ząbki
szczypiorek
1 pęczek
oliwa
3 łyżki
sól do smaku + do posypania
ulubione warzywa (np. szparagi, młoda marchewka)
pieczywo do podania

Jessica Nadziejko / @pluminchocolate

krok 1

Serek śmietankowy mieszamy ze śmietaną i z majonezem. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól i posiekany szczypiorek. Mieszamy, doprawiamy.

krok 2

Warzywa oczyszczamy i pieczemy na rozgrzanym grillu do zrumienienia. Serwujemy posypane solą i skropione oliwą.

krok 3

Dip czosnkowy z serkiem podajemy do grillowanych warzyw wraz z chrupiącym pieczywem.

Materiał powstał we współpracy z marką Mlekpol.

Reklama

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk