Czekoladowe pankejki z nadzieniem karmelowym
czas przygotowania: 30 minut + czas chłodzenia karmelków
typ diety: wegańska
typ posiłku: śniadanie
- Pastylki karmelowe:
- masło z nerkowców
- 100 g
- olej kokosowy płynny
- 1 łyżka
- ekstrakt z wanilii
- 1 łyżeczka
- sól himalajska
- ½ łyżeczki
- syrop z agawy
- 2 łyżki
- Pankejki:
- mąka owsiana
- 55 g
- mąka migdałowa
- 20 g
- mielone nasiona chia
- 1 łyżka
- kakao bezglutenowe
- 1 łyżka
- proszek do pieczenia
- ½ łyżeczki
- soda oczyszczona
- ½ łyżeczki
- sól
- szczypta
- syrop z agawy
- 2 łyżki
- ekstrakt waniliowy
- 1 łyżeczka
- napój migdałowy
- 125 ml
- banan
- ⅓ sztuki
- olej kokosowy
- 1 łyżeczka
- Do podania:
- ulubione prażone orzechy
- według uznania