Kukbuk
Kukbuk
czekolada z bakaliami, domowa czekolada, masło kakaowe, czekolada z orzechami, zdrowa czekolada, czekolada bez cukru, fit słodycze,

Czekolada z suszonymi owocami i orzechami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 40 minut
typ diety: bezglutenowa
typ posiłku: deser
czekolada:
masło kakaowe spożywcze
250 g
kakao
125 g
syrop klonowy
90 g
dodatki:
orzechy i bakalie
wiórki kokosowe

krok 1

Masło kakaowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej – kontrolujemy temperaturę tak, by nie przekroczyć 45°C. Dodajemy kakao i syrop klonowy i bardzo dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Studzimy do 30°C.

krok 2

Schłodzoną masę wlewamy do czterech form sylikonowych o rozmiarze 15 × 7 centymetrów – warstwa powinna mieć wysokość 1 centymetra. Na wierzchu układamy dodatki według upodobania. Zostawiamy na ok. 10-15 minut do zastygnięcia.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!