Kukbuk
Kukbuk

Crostini z serkiem, bresaolą, rukolą i pistacjami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 20 minut
typ diety: 
typ posiłku: 
bagietka
1 sztuka
oliwa
do polania
serek śmietankowy
250 g
posiekana suszona żurawina
⅓ szklanki
posiekany świeży tymianek
1 łyżeczka
posiekane pistacje
⅓ szklanki
sól (opcjonalnie)
do smaku
pieprz (opcjonalnie)
do smaku
rukola
1 pęczek
Bresaola della Valtellina IGP Deluxe PGI
1 opakowanie
świeża żurawina (opcjonalnie)
do dekoracji

This Flavorful Life

Krok 1

Bagietkę kroimy w 1½-centymetrowe kromki. Układamy je na blasze, polewamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 220 stopni na mniej więcej 7 minut – grzanki powinny mieć ładny złoty kolor.

Krok 2

W misce mieszamy serek z suszoną żurawiną, tymiankiem i częścią pistacji. Możemy doprawić solą i pieprzem. Grillowane pieczywo smarujemy serkiem, na nim kładziemy rukolę i bresaolę. Posypujemy pozostałymi pistacjami i ewentualnie świeżą żurawiną.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk