Kukbuk
Kukbuk

Chipotle dressing

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 10 min
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
czosnek
½ ząbka
papryczka chipotle
1 sztuka
sok z limonki
1 łyżka
sos adobo
1 łyżka
majonez
30 g
jogurt naturalny
40 g
oliwa
20 ml
sos worcester
1 łyżka
miód
1 łyżeczka

Przepis i przygotowanie: Edyta Przekop


Zdjęcia: Michał Niemojewski


Stylizacja: Rafał Kwiczor

krok 1

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do małej, ale głębokiej miseczki. Dodajemy posiekaną papryczkę chipotle, sok z limonki, sos abodo, majonez, jogurt naturalny, oliwę, worcester i miód. Blendujemy na gładki sos. Dip wstawiamy do lodówki na kilka minut, aby smaki dobrze się ze sobą połączyły.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk