Chaczapuri z czarną fasolą
czas przygotowania: 60 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
- ciasto drożdżowe:
- mąka orkiszowa jasna
- 300 g + do podsypania
- drożdże suszone
- ½ saszetki
- ciepła woda
- 60 ml
- cukier
- ½ łyżeczki
- kefir naturalny
- 125 ml
- oliwa
- 1 łyżka
- sól
- ½ łyżeczki
- Farsz fasolowy z orzechami:
- ugotowana czarna fasola
- 180 g
- oliwa
- 1 łyżka
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- orzechy włoskie
- 30 g
- mielone ziarna kolendry
- ¼ łyżeczki
- pasta paprykowa adżika lub drobno posiekane chili
- ¼ łyżeczki
- sól i pieprz
- do smaku
- świeża kolendra i natka pietruszki
- 2 łyżki