Kukbuk
Kukbuk
Ceviche z papryką i chrupkami nachos

Ceviche – przepis podstawowy

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 45 minut
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
świeża ryba morska lub owoce morza
400 g
czerwona cebula
1 sztuka
papryczka chili
2-3 sztuki
posiekana kolendra
garstka
sól i pieprz
do smaku
chrupki z tortilli (nachos)
do podania
sok z limonki lub cytryny albo ich mieszanki
150 g

Zdjęcie: Maciek Niemojewski


Przepis i przygotowanie: Tomek Zielke


Stylizacja: Agata Jankowska

przygotowanie

Rybę i owoce morza kroimy w kawałki o boku mniej więcej 15 milimetrów. Zalewamy sokiem z cytrusów. Dodajemy pokrojoną w cienkie piórka cebulę, posiekane chili i kolendrę, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki, marynujemy 15-30 minut, do godziny (co jakiś czas mieszamy). Podajemy z chrupkami z tortilli.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk