![Włoska kuchnia - sery. Casoncelli alla bergamasca (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/ndt-xoZzsS1lMCRl_4OE6AYvm4tx1HG8q7GPlMvIkiI/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDYtMjUv/Q3Jpc3RpbmFfc2Vy/eTA4MTUuanBn.jpg)
Casoncelli alla bergamasca
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- Makaron:
- mąka typu 00
- 300 g
- semolina
- 200 g
- jajko „zerówka”
- 4 sztuki
- sól
- szczypta + do gotowania
- Nadzienie:
- salami do smarowania
- 150 g
- gruszka
- ½ sztuki
- pieczeń wołowa
- 100 g
- czosnek
- 1 ząbek
- natka pietruszki
- 1 gałązka
- olej
- do smażenia
- grana padano
- 40 g
- jajko „zerówka”
- 2 sztuki
- ciasteczka amaretti
- 5-6 sztuk
- rodzynki
- 10 g
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- bułka tarta
- 50 g
- Sos:
- masło
- 80 g
- bekon
- 100 g
- liście szałwii
- garść
- Do podania:
- grana padano
- 100 g