Kukbuk
Kukbuk

Casarecce z pesto z suszonych pomidorów i oliwkami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: 
typ posiłku: 
makaron casarecce
200 g
sól
do gotowania
miks oliwek bez pestek
12-15 sztuk
parmezan
do posypania
Barilla Pesto Pomodori Secchi
5 łyżeczek
pieprz
do smaku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 2

Oliwki kroimy na połówki. Parmezan ścieramy na grubej tarce lub skrawamy obieraczką do warzyw tak, by uzyskać spore płatki.

Krok 3

Makaron odcedzamy, dodajemy do niego pesto, mieszamy. Wykładamy na talerz, posypujemy oliwkami, parmezanem i grubo mielonym pieprzem.

TIP Dla fanów słonych rybnych smaków możemy wymieszać w miseczce pesto z dwoma filecikami anchois.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk