![Peaches Gastro Girls, jak zrobić carbonarę ze śmietanką z nerkowcówa, z tempehem i nori, wegańska włoska kuchnia (fot. Maciej Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/duPCFo0UZ1Obg-MhnB00j-Y8qMaZBYWw1nWECYaL7mo/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDktMDgv/UGVhY2hlc19HYXN0/cm9fR2lybHMyNTcx/LmpwZw.jpg)
Carbonara ze śmietanką z nerkowców, z tempehem i nori
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- nerkowce
- 1 szklanka
- spaghetti
- 250 g
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 1 ząbek
- oliwa
- do smażenia
- tempeh
- 20 g
- sos sojowy
- parę kropli
- sól kala namak
- ⅓ łyżeczki
- wędzona papryka La Chinata
- szczypta
- świeżo mielony pieprz
- do smaku
- płatki drożdżowe
- ¼ szklanki
- glony nori
- 1 arkusz