Burgery z mięsa mielonego i kaszy jaglanej z salsą z awokado i ogórka kiszonego
czas przygotowania:
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- burgery:
- mięso mielone z szynki Dolina Dobra
- 400 g
- ugotowana kasza jaglana
- 1 szklanka
- cebula
- 1 sztuka
- czosnek
- 2 ząbki
- pieprz ziołowy
- 1/2 łyżeczki
- suszone oregano
- 1/2 łyżeczki
- tabasco
- kilka kropel
- olej
- 5 łyżek + do smażenia
- sól
- do smaku
- salsa:
- dojrzałe awokado
- 1 sztuka
- ogórek kiszony
- 4 sztuki
- posiekany koperek
- 3 łyżki
- czerwona cebula
- 1 sztuka
- olej rzepakowy tłoczony na zimno
- 2 łyżki
- sól i pieprz
- do smaku
- dodatkowo:
- bułka do burgera
- 6 sztuk
- roszponka
- garść