Kukbuk
Kukbuk

Bruschetta z serkiem śmietankowym i grillowaną papryką

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: 
papryka
1 sztuka
bagietka
1 sztuka
serek śmietankowy naturalny Łaciaty
1 opakowanie
czerwona cebula
1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
świeże zioła do posypania

Jessica Nadziejko / @pluminchocolate

krok 1

Paprykę kroimy w paski i kładziemy na rozgrzanym grillu. Grillujemy 3-5 minut, aż widocznie zmięknie.

krok 2

Bagietkę kroimy i opiekamy na grillu, aby się zrumieniła.

krok 3

Gotowe kromki bagietki smarujemy serkiem śmietankowym. Na to nakładamy grillowaną paprykę i pokrojoną w piórka cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy ziołami.

Materiał powstał we współpracy z marką Mlekpol.

Reklama

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk