Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka miksujemy z 2 łyżkami cukru na puszystą masę, wlewamy do niej rozpuszczoną czekoladę i masło. Miksujemy wszystko na gładką masę. Dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20-25 minut. Wyciągamy ciasto z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia.
krok 2
Na patelni rozpuszczamy dwie łyżki masła, dodajemy orzechy. Smażymy chwilę, po czym dodajemy cukier i cynamon. Dokładnie mieszamy i nie przerywając mieszania, prażymy orzechy jeszcze kilka minut, aż cukier się rozpuści. Orzechy przekładamy na deskę do krojenia, dajemy im chwilę ostygnąć, a następnie siekamy niedbale. Równocześnie podgrzewamy kajmak.
krok 3
Przestudzone brownie kroimy na grube plastry. Polewamy kajmakiem i posypujemy orzechami.