Brownie z musem czekoladowym
czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: deser
- Brownie:
- gorzka czekolada 80%
- 160 g
- olej roślinny
- 50 ml
- jajko „zerówka”
- 2 sztuki
- erytrytol
- 60 g
- mąka pszenna
- 60 g
- ekstrakt waniliowy
- 1 łyżeczka
- sól
- szczypta
- Mus czekoladowy:
- żelatyna
- 7 g
- gorąca woda
- 30 ml
- napój waniliowy
- 90 ml
- erytrytol
- 60 g
- masło orzechowe kremowe
- 2 łyżki
- gorzka czekolada 80%
- 70 g
- twaróg śmietankowy lub mascarpone
- 200 g
- Polewa czekoladowa:
- gorzka czekolada 80%
- 100 g
- masło
- 20 g
- Dodatkowo:
- płatki jadalnych kwiatów
- do posypania