Bowl Polska wiosna
czas przygotowania: 45 minut
typ diety: wegańska
typ posiłku: obiad
- małe młode ziemniaki
- 8-10 sztuk
- zielone szparagi
- 8-10 sztuk
- rzodkiewki
- 4 sztuki
- ogórek
- 1 gruntowy lub 1/2 zwykłego
- zielona cukinia
- 1/3 sztuki
- żółta cukinia
- 1/3 sztuki
- pomidory (malinowe są najbardziej soczyste wiosną)
- 1 sztuka
- olej do smażenia (np. czosnowy)
- 1 łyżka
- sałata
- 4 duże liście
- skórka z limonki
- 1/2 łyżeczki
- szczypiorek
- 3-5 łodyżek
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- Karmelizowana marchewka:
- młode marchewki
- 4 sztuki
- syrop klonowy lub inny słodzik
- 1 łyżka
- rozmaryn
- 1 łyżeczka
- Sos musztardowo-miodowy
- olej tłoczony na zimno (np. lniany) lub oliwa z oliwek
- 3 łyżeczki
- woda
- 1,5 łyżeczki
- musztarda zwykła lub miodowa
- 1,5 łyżeczki
- sok z czytryny lub limonki
- 1 łyżeczka
- syrop klonowy lub inny słodzik
- 1 łyżeczka