Kukbuk
Kukbuk

Biała fasola z oliwą GranFruttato, parmezanem i ziołami

Dodaj do 'Przeczytaj później'
Czas przygotowania czas przygotowania: 30 minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: obiad
biała fasola
300 g
oliwa Monini GranFruttato
do smażenia i do polania
czosnek
4 ząbki
rozmaryn
1 gałązka
sól i pieprz
do smaku
parmezan
do posypania
natka pietruszki
do posypania

Przepis, przygotowanie i zdjęcia:
Paulina Adamiuk, This Flavorful Life

Krok 1

Fasolę namaczamy przez noc.

Krok 2

Następnego dnia gotujemy fasolę do miękkości. Odlewamy wodę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, po chwili wrzucamy posiekany czosnek, gałązkę rozmarynu i fasolę. Smażymy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem, polewamy oliwą, posypujemy parmezanem i posiekaną pietruszką.

 

Materiał powstał we współpracy z marką Monini.

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk