![Świąteczny barszcz z pierożkami dim sum. PRZEPIS. Farma Bii (fot. Maciek Niemojewski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/OFINjYMCYlmRav4YzrA7HXgtx45gigPvgA-vQIr1VAw/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMTItMTAv/JUM1JTlBd2klQzQl/OTl0YV96ZV9Td29i/b2QlQzQlODVfY3ox/X3MlQzUlODJvZGtp/ZTA2NTIuanBn.jpg)
Barszcz czerwony na zakwasie z pierożkami dim sum
typ diety: dowolna
typ posiłku: goście idą
- barszcz:
- szponder wołowy
- 500 g
- marchewka
- 2 sztuki
- pietruszka
- 1 sztuka
- cebula
- 2 sztuki
- czosnek
- 2 ząbki
- liście kaffiru
- 4 sztuki
- trawa cytrynowa
- 1 sztuka
- imbir
- 5 plasterków
- suszone grzyby shitake
- 4 sztuki
- buraki
- 4 sztuki
- sól
- do smaku
- sos sojowy
- 4 łyżki
- sos rybny
- 2 łyżki
- ciasto na pierożki:
- mąka pszenna
- 1 szklanka
- ciepła woda
- ½ szklanki
- sól
- ⅓ łyżeczki
- farsz:
- mielone mięso wieprzowe
- 200 g
- dymka
- 1 sztuka
- sos sojowy
- 3 łyżki
- czosnek starty
- 2 ząbki
- imbir starty
- 1 łyżeczka
- olej sezamowy
- 2 łyżki
- sól
- do smaku
- do podania:
- liście kolendry