![Baklava figowo-orzechowo-miodowa z dipem (fot. dinnershow.studio)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/dQfv1DanOVnLVKsJGS5fCVPovaRTaNnGzzDJODYlot8/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjAvMDktMzAv/QmFrbGF2YV9vcnpl/Y2hvd28tZmlnb3dh/X0tCMjguanBn.jpg)
Baklava orzechowo-figowa z syropem tymiankowym i dipem miodowym
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: deser
- orzechy włoskie
- 300 g
- cynamon
- 1 łyżeczka
- miód tymiankowy
- 50 g
- masło
- 100 g
- ciasto filo
- 350 g
- świeże figi
- 100 g
- syrop:
- woda
- 100 ml
- miód tymiankowy
- 50 g
- cukier
- 120 g
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- dip:
- jogurt
- 200 ml
- miód
- 1 łyżka
- pestki granatu
- z 1 owoca