Arancini
czas przygotowania: 70 minut + 3 godziny studzenia
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- RYŻ:
- bulion warzywny
- 1 1/5 l
- cebula
- 1 sztuka
- masło
- 40 g
- ryż arborio
- 600 g
- szafran
- 1/2 g
- gorąca woda
- 50 ml
- sól
- szczypta
- pieprz
- szczypta
- ser grana padano
- 50 g
- FARSZ I:
- cebula
- 1 sztuka
- borowiki
- 3 sztuki
- gorgoznola
- 100g
- masło
- 10 g
- sól
- szczypta
- pieprz
- szczypta
- FARSZ II:
- chorizo
- 100 g
- mozzarella
- 100 g
- FARSZ III:
- mozzarella
- 125 g
- pesto bazyliowe
- 60 g
- SOS POMIDOROWY:
- passata pomidorowa
- 300 ml
- cukier
- 1 łyżka
- szałwia
- 1 gałązka
- tymianek
- 1 gałązka
- sól
- do smaku
- pieprz
- do smaku
- PANIERKA:
- mąka pszenna
- 130 g
- woda
- 180 ml
- bułka tarta
- 150 g
- sól
- szczypta
- DODATKOWO:
- olej roślinny
- do smażenia