![Fragment książki "Stambuł do zjedzenia", jak przygotować kebab, kuchnia turecka (fot. Przemek Krupski)](https://mediaconvert.kukbuk.pl/ulVf2xAYpOOFBvqdRagLVyZEM7RWBH8W3H9JNPLms00/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMjEvMDYtMTAv/RFNDXzA0NTkuanBn.jpg)
Adana kebab
typ diety: dowolna
typ posiłku: obiad
- mielona tłusta baranina lub jagnięcina
- 500 g
- czosnek
- 3 ząbki
- papryka czerwona
- 1 sztuka
- natka pietruszki
- 1 garść
- kumin
- 1 łyżeczka
- sumak
- 1 łyżka
- papryka pul biber
- 2 łyżki
- pieprz
- do smaku
- sól
- do smaku