Kukbuk
Kukbuk

Rozkładamy pizzę na czynniki pierwsze!

Włosi wiedzą, że doskonałe składniki to podstawa każdej pysznej potrawy. Dlatego na pizzy Feliciana znajdziecie tylko to, co najlepsze.

Tekst: Maja Wójcik

Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!

Sery najwyższej próby, aromatyczne pomidory i cieniutkie ciasto. Już pierwszy kęs dobrej pizzy budzi tęsknotę za oblaną słońcem Italią. Starannie wyselekcjonowane składniki tworzą pyszne kompozycje. Delikatna Feliciana Pollo Ricotta czy treściwa Feliciana Speciale – którą z nich dziś wybierzecie?

Feliciana Pollo Ricotta

Dla miłośników tradycyjnych włoskich smaków

Sery

Smakowicie ciągnący się ser to obowiązkowy punkt programu. Na Felicianie goszczą tylko najlepsze odmiany sera, które nie potrzebują wspomagaczy w postaci sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku.

 

Soczyste dodatki

Kremowy sos ricotta rozpływa się w ustach, papryka soczyście chrupie, a całości dopełniają kawałki pieczonego kurczaka i garść szpinaku. Każdy kawałek to moc smaków i kolorów.

 

Wyselekcjonowane przyprawy

Czas na ostatni szlif – szczypta aromatycznych ziół jak z włoskiego ogrodu. Dzięki starannemu procesowi suszenia zachowują pełnię smaku i zapachu.

Feliciana Speciale

Dla miłośników mięsnych kompozycji

Ciasto

Jedno jest pewne – nie ma dobrej pizzy bez dobrego ciasta. Idealne jest cienkie i chrupiące, przygotowane na tradycyjnym zakwasie, z brzegami zwieńczonymi puszystymi rantami.

 

Sos

Sos na pizzy Feliciana to skoncentrowane dobro – 100 gramów sosu powstaje z 600 gramów soczystych, pachnących pomidorów. Dzięki temu jego smak w sekundę przenosi nas na słoneczną włoską prowincję!

 

Aromatyczne składniki

Charakterne salami i delikatna szynka, a do tego aksamitne plasterki pieczarek. W sam raz dla tych, którzy lubią zjeść mięsnie i treściwie.

 

Chcemy wiedzieć co lubisz

Wiesz, że im więcej lajkujesz, tym fajniejsze treści ci serwujemy?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!

Koszyk