Prosto nie znaczy gorzej. Doskonale dowiódł tego Yotam Ottolenghi w swojej najnowszej książce „Prosto”. Spośród jego kilkudziesięciu propozycji na szybkie, bazujące na powszechnie dostępnych składnikach dania, szczególnie zaintrygował nas przepis na „Irańskie ziołowe placki”. Nie zwlekając, posiekaliśmy zioła, przerobiliśmy suche pieczywo na bułkę tartą, rozbiliśmy kilka jajek i porządnie nagrzaliśmy patelnię. Smażąc placek po placuszku – zachwyceni łatwością wykonania naszego bezmięsnego śniadania – zrobiliśmy do nich równie prosty jogurtowo – koperkowy sos. Przyznajemy, że tęskniliśmy za talerzami pełnymi zieleni!
Proste ziołowe placki na #MeatlessMonday
Komplikowanie sobie życia nie należy do naszych zwyczajów. Proste rozwiązania uważamy za klucz do sukcesu i na codzień nim otwieramy kuchenne szafki. Dziś na naszych talerzach proste, smaczne i pięknie zielone „Irańskie placki ziołowe”
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!