W tym mieście nie sposób się nudzić. Jeśli do tej pory stolica Wielkopolski kojarzyła wam się wyłącznie z rogalem świętomarcińskim, najwyższy czas przyjrzeć się kulinarnej ofercie Poznania uważniej. Poznań karmi dobrze, i to o każdej porze dnia. Naszą wizytę zacznijmy zatem już o poranku.
Yeżyce Kuchnia,
ul. Szamarzewskiego 17
Dzielnica Jeżyce słynie z targu na placu zwanym Rynkiem Jeżyckim i pięknych secesyjnych kamienic. Warto się przejść zwłaszcza ulicą Roosevelta i zajrzeć na tamtejsze podwórka zdobione ornamentami. Kulinarnie też dobrze się tu dzieje. Yeżyce Kuchnia to piękne modernistyczne wnętrze i niedługa karta, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Byliśmy głodni jak wilki, więc postawiliśmy na śniadanie z pieca, z kiełbaskami (20 zł). To dobry wybór, ale spokojnie, opcja dla wegan też prezentuje się całkiem dobrze.