Jedzenie to przyjemność, a chrupiące jedzenie to przyjemność podwójna. Wypieczona skórka chleba, miska popcornu czy maślane ciasteczka – najmilsze kulinarne chwile to te, którym towarzyszy charakterystyczny dźwięk. Dla tego odgłosu zapominamy o dietach, cóż bowiem może się równać z ugryzieniem świeżo upieczonego, złotego croissanta. Gotowi na chrupanie?
Zapieczone warstwy cieniutkiego ciasta filo wyłożone plasterkami pieczonego buraka i kozim serem. Do tego świeży tymianek, miód, grubo mielony pieprz i orzechy włoskie. Oto paleta smaków, które zapewnią rozkosz podniebieniu.
Ser przełamie słodycz buraka i miodu, tymianek doda nieco pikantności, a orzechy i ciasto filo gwarantują miłe doznania dźwiękowe. Do tego danie smakuje tak samo dobrze na ciepło, jak na zimno, więc sprawdzi się i w roli lekkiej kolacji, i jako szybka, prosta przekąska dla gości. Comfort food na każdą okazję.