W ramach konkursu KUKBUK Poleca wybieramy i nagradzamy najlepszych – producentów żywności, kosmetyków ekologicznych, rzemieślników oraz właścicieli nieszablonowo działających obiektów agroturystycznych. Laureatów tegorocznej, trzeciej już edycji konkursu poznamy 31 maja. Po raz kolejny naszym partnerem jest Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, którego misją jest budowanie silnej i rozpoznawalnej marki polskiej żywności. Marki, która będzie gwarantem smaku i synonimem produktów spożywczych najwyższej jakości, a także odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie społeczeństwa na żywność zdrową, wytwarzaną w zgodzie ze środowiskiem naturalnym, przy użyciu tradycyjnych technologii i metod produkcji.
Jak smakuje Polska?
Niepowtarzalnie, pysznie i różnorodnie. Każdy region naszego kraju szczyci się charakterystyczną dla siebie kuchnią, powstałą w wyniku wielowiekowych doświadczeń kulinarnych mających ścisły związek z jego historią, i każdy słynie z wyjątkowych specjałów produkowanych w tradycyjny, od lat niezmienny sposób. My rozsmakowaliśmy się w Polsce dwa lata temu, kiedy ogłosiliśmy pierwszą edycję konkursu KUKBUK Poleca. Jesteśmy dumni z produktów „made in Poland”, dlatego chcemy wspierać budowanie ich marki i zachęcać konsumentów do mądrych, świadomych zakupów u rodzimych producentów.
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 3 minuty!