Przepis kulinarny to nie tylko zestaw instrukcji. To również tajemnica przekazywana w zaufaniu. Polish Table stara się odkryć, w jaki sposób receptury, produkty i opowieści rodzinne wędrują przez labirynt smaków, zapachów. Organizatorzy zamierzają zaangażować wszystkie zmysły uczestników i zainspirować do tworzenia i dzielenia się własnymi opowieściami.
![](https://mediaconvert.kukbuk.pl/9YTuCzvUKJMVmWeCAGBtinmUDoeX4t0gqfwptPggaM8/fill/1418/1682/fp:0.5:0.5/1/aHR0cHM6Ly9tZWRp/YS5rdWtidWsucGwv/bWVkaWEvaW1hZ2Vz/LzIwMTkvMDItMjcv/cG9saXNoX3RhYmxl/X21pbmVfeW91cnNf/b3Vyc19wcm9tby0x/LmpwZw.jpg)
Gastropolis. Polski stół w Nowym Jorku
Jakie są tradycje, produkty i kulinarne zwyczaje autentycznej polskiej kuchni? Jaka część tego dziedzictwa istnieje w zbiorowej świadomości w Stanach Zjednoczonych? Dziennikarka kulinarna Monika Kucia wraz z Instytutem Adama Mickiewicza oraz Museum of Food and Drink zaprasza na ucztę.
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!