W ostatnim czasie obserwujemy, w jak dużym stopniu sztuczna inteligencja (AI) wpływa na kwestie produkcyjne oraz wizualne, które sprawiają, że jedzenia staje się prawdziwą ucztą dla zmysłów. To dlatego, że intensywny rozwój i nowe technologie nie pozostają bez znaczenia dla branży spożywczej i gastronomicznej, które w coraz większym stopniu bodźcowane są nowoczesnymi rozwiązaniami. Co warto wiedzieć o sztucznej inteligencji, jak będzie ona wpływała na foodiesów i jak może wyglądać przyszłość tej branży? Tego dowiedzieć się można z najnowszego e-booka stworzonego pod skrzydłami projektu Food and Design!
Czy AI wkroczy do świata foodiesów?
Sztuczna inteligencja coraz mocniej zakrada się do kulinarnego świata. Jednak dla wielu osób ciągle brzmi obco, wywołuje szereg pytań, a nawet wzbudza niepokój. Dostrzegając potrzebę przybliżenia tych zagadnień w polskiej branży, twórcy projektu Food and Design, we współpracy z czołowymi ekspertami, stworzyli e-booka pt. „Nowe technologie i AI w branży spożywczej i HoReCa”. Podpowiadamy, dlaczego warto przeczytać tę foodiesową lekturę!
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 3 minuty!