Po sprawdzone rodzinne przepisy zgłaszamy się do naszych mam i ciotek, wracamy do smaków dzieciństwa, których nie trzeba ulepszać. My jednak do znanych, hołubionych od pokoleń potraw lubimy dodać coś od siebie, pozwalamy sobie na odrobinę smakowitego szaleństwa nawet w Wigilię. Do karpia dołącza łosoś w korzenno-sojowym sosie, a śledź przybiera postać tatara na ciepłych moskolach. Przygotowujemy także kompot ze śliwy tarniny i tort z frużeliną żurawinową. Sprawdźcie, jakie jeszcze przepisy czekają na was w KUKBUK-owym e-booku!
Okres przedświąteczny to czas poruszenia i działania, nieustannej krzątaniny. Dlatego dni tuż po świętach planujemy wypełnić chwilami dla siebie. Chcemy zwolnić tempo i pozwolić sobie na relaks w domowym zaciszu.
Choć powoli myślimy już, co by tu przygotować na sylwestra. Pomysły na sylwestrowe dania również są w naszym e-booku.
W e-booku „Czas świętowania. Przepisy na Boże Narodzenie i sylwestra” znajdziecie:
- Przepisy na wigilijne i świąteczne dania, które urozmaicą tradycyjne menu
- Playlistę z nieoczywistymi piosenkami świątecznymi
- Utwory idealne na rozkręcenie sylwestrowej zabawy
- Sposoby na poświąteczny relaks
- Przepisy na sylwestrowe spotkanie
Niech ten e-book będzie dla was źródłem inspiracji i podpowiedzi – jak spędzić świąteczny czas, odpowiednio go uczcić i czerpać z niego radość, ale także jak znaleźć w nim chwilę tylko dla siebie.