Kukbuk
Kukbuk

Wielkanocny obiad wbrew tradycji

Dodaj do 'Przeczytaj później'

Kochamy tradycyjne smaki, ale czasem mamy ochotę zinterpretować je po swojemu, dodać coś od siebie, odwrócić proporcje. Niech przenikają się aromaty! Niech rozpadają się schematy!

Tekst: Magda Malicka

Zdjęcia: Łukasz Smudziński

Opublikowano: 20 Kwietnia 2019
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 2 minuty!

Żurek z ziemniakami czy ziemniaki z żurkiem? Pasztet bez królika, za to z porem. Na babkę piaskową sypią się jadalne kwiaty. Spotkanie przy wielkanocnym stole zyskuje nowy wymiar. Jest pysznie – i nie jest nudno. Zapraszamy do stołu! 

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!