Zastanawiacie się, jak spędzić czas w najbliższy weekend? Podpowiadamy, czego warto posłuchać, po jaką książkę sięgnąć i jaki film obejrzeć w wolne dni, a także na które wydarzenia kulturalne zwrócić szczególną uwagę! My ten weekend poświęcamy na eksplorację stołecznej kuchni roślinnej – odwiedzamy najlepsze wegańskie restauracje w stolicy, a ich twórców poznajemy bliżej podczas seansu filmu „Wegańska Warszawa”, filmu, którego projekcję KUKBUK objął patronatem. Słuchamy też najnowszego albumu Bonobo i zaczytujemy się w doskonałej biografii „Lata” Annie Ernaux. A by zaznać odrobiny hedonizmu i podszlifować umiejętności kulinarne, zaglądamy na warsztaty prowadzone przez Lilianę Filipiak na Farmie Bii.
Menu na weekend: 21-22 maja
Jogurt z granolą i rabarbarem z patelni? Galettes z botwiną i bryndzą? A może tarta rabarbarowa? W nadchodzący weekend stawiamy na dania, w których królują wiosenne składniki.