Warsztaty kulinarne na Farmie Bii
Jeśli marzy wam się, by zimowe dni spędzać w kuchni na przyrządzaniu fantastycznych potraw z całego świata, mamy coś dla was. Podczas lutowych warsztatów kulinarnych na Farmie Bii, które odbywają się w każdą sobotę, przeżyjecie niezwykłe kulinarne przygody – zgłębicie sztukę łączenia produktów, poznacie nowe smaki, ale też dowiecie się, jak za pomocą jedzenia opowiadać romantyczne historie i przywoływać najmilsze wspomnienia. W pierwszą sobotę miesiąca, na warsztatach prowadzonych przez Tomasza Królikowskiego, szefa kuchni z 20-letnim doświadczeniem, dowiecie się, czym jest zmysłowy comfort food. Pewniakiem będą tu francuskie crepês Suzette, a dreszczyk emocji wywoła aromatyczny sos ostrygowy. Następnie, 12 lutego, potrawy, które rozbudzą wasze kubki smakowe, zrobi z wami Arkadiusz Płoński, szef kuchni i krytyk kulinarny, który zdobywał doświadczenie w zagranicznych, gwiazdkowych restauracjach. Razem z nim skomponujecie menu idealne na walentynki – takie, które z łatwością odtworzycie w domu, by urządzić wyjątkową i zmysłową kolację dla ukochanej osoby. Z kolei na warsztatach 19 lutego Tomek Czajkowski, kucharz i założyciel bloga Magiczny Składnik, pokaże wam, jak przygotować najlepszy comford food. Nie obejdzie się bez domowego makaronu, będą więc tagliatelle, rigatoni i gnocchetti. Kojące, pyszne i proste w przygotowaniu potrawy – to idealny plan na sobotę. Lutowe kursy kulinarne zamyka zakochany w Azji szef kuchni Bartosz „Snecz” Dębski, który 26 lutego zabierze was w orientalną podróż po tajskich smakach. Jeśli nęcą was składniki takie jak galangal, trawa cytrynowa, liście kaffiru, tamaryndowiec, kolendra i chili, a na myśl o Tajlandii szybciej bije wam serce, te warsztaty są zdecydowanie dla was.
Sprawdź warsztaty na Farmie Bii >>