Pierwszy śnieg już za nami. Gdy synoptycy zapowiadają minusowe temperatury, a dorośli próbują sobie przypomnieć, kiedy ostatni raz musieli się naprawdę ciepło ubierać zimą, my sposobów na rozgrzanie się szukamy w zagranicznych kuchniach. Dlatego nadchodzący weekend proponujemy podzielić między dwa niezwykłe miejsca – Skandynawię i Indie. Sobotę zacznijcie od przygody z egzotycznymi i aromatycznymi mieszankami przypraw. Klasyczne tofu tikka masala rozgrzeje nawet po wielogodzinnych zjazdach na sankach, a chai latte idealnie ukoi ciało i zmysły na wieczór. Z kolei niedzielę rozpocznijcie w iście północnym stylu – aromatyczną i gorącą owsianką z pieczonym grejpfrutem. W porze obiadowej postawcie na sycącego i przyjemnie tłustego łososia z tłuczonym groszkiem, a na deser zróbcie kruche duńskie faworki. I żadne mrozy nie będą wam już straszne.