Wbrew pozorom kuchnia wegetariańska wcale nie musi oznaczać konieczności przyrządzania skomplikowanych, pracochłonnych i drogich dań. Ani rezygnacji z tradycyjnych potraw i smaków. Pasztet można przygotować w wersji wegańskiej tak, by był równie smaczny jak ten upieczony według klasycznego przepisu. Z kolei bezmięsne obiady kuszą aromatycznymi ziołami i rozpieszczają kolorami, kiedy za oknem szaro i deszczowo. Wegetariańskie menu koniecznie wzbogaćcie o sezonowe desery, najlepiej z dynią i jabłkami w rolach głównych. Takie dania ucieszą nawet niewegetariańską część rodziny.

Menu na weekend: 3-4 października
Z okazji Dnia Wegetarianizmu ogłaszamy wegeweekend! Co zjeść na wegańskie śniadanie, a co przygotować na bezmięsny obiad?
Opublikowano: 30 Września 2020
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!