Dzień rozpocznijcie od jesiennych przysmaków – wybierzcie gruszki lub jabłka i podajcie je z orzechami i miodem. Takie śniadanie doskonale przygotuje was na długą wycieczkę do lasu, a co więcej, zaostrzy apetyt na późniejsze specjały. Po owocnej wyprawie pora na przygotowanie popisowych dań z grzybami w roli głównej. Na początek podajcie egzotyczną zupę koreańską z szarpanym chlebowcem i grzybami, a później spędźcie popołudnie w iście włoskim stylu, przygotowując arancini z borowikami. Od takich propozycji może zakręcić się w głowie, ale nas inspirują one do dalszych eksperymentów. Pamiętacie z dzieciństwa popisowe omlety babci? Choćbyśmy nie wiem jak się starali, równie smakowitych „grzybków” na deser nie potrafimy wymyślić, dlatego polecamy wam omlet, który z grzybobraniem kojarzy się jedynie poprzez słodką nazwę. Zachęcamy do puszczenia wodzy kulinarnej fantazji, a sami szykujemy się na kolejną wyprawę do lasu. Doświadczeni grzybiarze zdradzili nam właśnie, gdzie szukać niezwykle smakowitych kani. Zatem w drogę!