Sezon na każdy z tych letnich składników trwa tylko chwilę. Dlatego wybierając się na stragany, weźcie ze sobą duże torby i koniecznie kupcie przynajmniej dwie paczki bobu, łubiankę z kurkami i kubełek pełen jagód. Z takich skarbów przygotujecie niepowtarzalną, letnią ucztę, a inspiracje na dania śmiało czerpcie z kuchni z całego świata. Zielone nasiona bobu ugotujcie we włoskim stylu albo ukręćcie z nich śniadaniową pastę. Kurki zjedzcie obowiązkowo z malinami, a przed ich przesmażeniem, sprawdźcie nasz patent na ich dokładne oczyszczenie. Jagody z kolei sprawdzą się dobrze nie tylko na słodko. Przygotujecie z nich pyszne crostini na śniadanie albo nieoczywiste sajgonki na piknik.

Menu na weekend: 25-26 lipca
Bób, kurki i jagody – w ten weekend na talerzach królują lipcowe smaki. Z czym je łączyć?
Opublikowano: 23 Lipca 2020
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!