W upalne dni nic nie przynosi tyle szczęścia, co lekkie, sezonowe posiłki. W ten weekend szykujemy niecodzienne śniadania, obiady i desery, które sprawią, że kolejny tydzień zaczniemy z uśmiechem na twarzy. W sobotni poranek przygotujemy bezglutenowe gofry szpinakowe, które doskonale smakują z pastą jajeczną. Na obiad zjemy orzeźwiający chłodnik z pomidorów i wiśni, a na deser – puszyste ciasto z porzeczkami. Niedzielę zaczniemy na słodko, od czekoladowej gryczanki z owocami, a po południu będziemy delektować się kremem z fasolki szparagowej i wiśniankami z lukrem różanym. Smacznego!

Menu na weekend: 22-23 sierpnia
Wytrawne gofry? Chłodnik z pieczonych pomidorów? A może domowe wiśnianki? Podpowiadamy, jakie sezonowe dania przygotować w najbliższy weekend!
Opublikowano: 21 Sierpnia 2020
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!