Jaki jest wasz ulubiony sposób na pożegnanie lata? Pieczecie ciasta z jeszcze dostępnych letnich owoców? Korzystacie z ostatnich słonecznych dni i urządzacie piknik w parku? A może cieszycie się na myśl o zbliżającej się jesieni? Niezależnie od tego, czy już tęsknicie za sierpniowymi nocami, czy ekscytujecie się pierwszymi śliwkami i dyniami, w nadchodzący weekend wszystkim polecamy połączyć jesienne smaki z letnią aktywnością.

Przygotujcie intrygujący ryżowy pudding z ostrym jabłkiem i upieczcie pierwsze w tym roku crème brûlée z grzybami. Złapcie także ostatnie dorodne pomidory i zróbcie z nich doskonały włoski sos, który podkreśli smak domowych pulpetów oraz jajecznego makaronu. Każde z zaproponowanych dań spokojnie zapakujecie do plecaka czy samochodu, by potem cieszyć się ich smakiem, gdy już rozsiądziecie się wygodnie pod drzewem po nieco dłuższej wycieczce rowerowej albo spokojnym spacerze po mieście.