Nie od dziś wiadomo, że jedzenie najlepiej smakuje w towarzystwie. Co więcej, liczne badania dowodzą, że spożywanie posiłków w samotności znacząco skraca życie. A zatem, skoro w grę wchodzi tak poważna kwestia, nie pozostaje nic innego, jak zaplanować menu i sprosić najbliższych na weekend. Czy będzie świeciło słońce, czy nie, przygotujcie wspólnie prawdziwą ucztę, która rozbudzi zmysły, zachęci do snucia wakacyjnych planów i dzielenia się opowieściami. Niech na talerzach będzie kolorowo, egzotycznie, a w kuchni zapanują sezonowe składniki. Śmiało obrywajcie z krzaków dorodne owoce i twórzcie pełne słońca i letnich smaków kompozycje. W ten weekend spotkajcie się z przyjaciółmi i razem zróbcie falafele z bobu rodem z Egiptu. Na niedzielny obiad zaś przyrządźcie prawdziwy wakacyjny rarytas – pierogi z jagodami. A na deser upieczcie ciasto cytrynowe, od którego palce będą się przyjemnie lepić, albo drożdżówki z wiśniami, które jeszcze następnego dnia będą wywoływać uśmiechy na twarzach.