Kukbuk
Kukbuk

KUKBUK gra z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy!

Dodaj do 'Przeczytaj później'

Chcecie zrobić coś dobrego, a przy okazji sprawić sobie piękny prezent? Weźcie udział w aukcji charytatywnej KUKBUK-a

Opublikowano: 4 Stycznia 2019
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 3 minuty!

Mróz, ulice pełne radości i uśmiechniętych wolontariuszy i wszechobecne czerwone serduszka na zimowych kurtkach przechodniów… Tak, to oczywiście Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy! W najbliższą niedzielę WOŚP zagra już po raz 27!  Niektórym z nas trudno uwierzyć, że czas leci tak szybko. Inni nie pamiętają już nawet stycznia bez wielkiej zbiórki organizowanej przez Jurka Owsiaka.

Tak jak w grudniu czekamy na Boże Narodzenie, tak w styczniu odliczamy dni do kolejnego finału Orkiestry. Ten wyjątkowy czas jest przedłużeniem świątecznego nastroju, pełnego radości, poczucia ludzkiej solidarności i wspólnoty.

Tegoroczna zbiórka pieniędzy ma na celu zakup nowoczesnego sprzętu medycznego dla specjalistycznych szpitali dziecięcych. Są to placówki z oddziałami II oraz III stopnia referencyjności, czyli takie, które mogą dokonać specjalistycznej diagnozy. Wspierając WOŚP pomożemy im badać i leczyć najmłodszych cierpiących na rzadkie, trudne w terapii schorzenia.

A ponieważ KUKBUK zawsze jest chętny do pomocy, przygotowaliśmy dla Was jedenaście przedmiotów, które zostaną zlicytowane na szczytny cel. Wśród nich znajduje się pięć egzemplarzy „Sezonówek” z autografami gwiazd i pasjonatów kulinarnych, takich jak: Piotr Więcławski, Tomek Jakubiak, David Gaboriaud oraz z podpisami zespołu redakcyjnego, magazynu KUKBUK – redaktorki naczelnej Darii Pawlewskiej oraz dyrektorki kreatywnej i artystycznej Oliwii Gede-Niewiadomskiej. „Sezonówki” to wyjątkowy przewodnik po porach roku i smakach natury, których urodzaj przypada na konkretny czas. Publikację urozmaicają liczne felietony, rozmowy i opowieści o ludziach, którzy żyją w harmonii z naturą.

,,Sezonówki" to wyjątkowy przewodnik po porach roku i smakach natury, których urodzaj przypada na konkretny czas

Tomasz Jakubiak - - kucharz i dziennikarz kulinarny. Szef kuchni w autorskiej restauracji „Gar Jakubiaka” oraz gospodarz bijących rekordy popularności programów takich jak "Jakubiak w sezonie" i "Jakubiak lokalnie"

Piotr 'Vieno' Więcławski - raper i producent muzyczny z warszawskiego składu Molesta Ewenement, kulinarny pasjonat i smakosz

David Gaboriaud - kucharz z zamiłowania, kulinarny coach i pasjonat życia o polsko-francuskich korzeniach. Prowadzi w telewizji Kuchnia+ autorski program kulinarny „David w Europie”

Daria Pawlewska - współtwórczyni, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK. Zawsze głodna, uwielbia pisać, czytać, doszukiwać się jego symboli i znaczeń w kulturze oraz rozmawiać - zwłaszcza przy jedzeniu

Oliwia Gede-Niewiadomska - pracuje nad tworzeniem i realizacją koncepcji kreatywnej dla platformy oraz magazynu KUKBUK. Ponadto w KUKBUK-u działa jako dyrektorka artystyczna i wydawczyni serwisu internetowego. Uwielbia jeść wszystko co wegetariańskie, kocha pić kawę oraz twórczo działać z inspirującymi ludźmi. Ceni sobie aktywność fizyczną

„Sezonówki” z autografami można licytować na aukcjach charytatywnych WOŚP:

Piotr ‚Vienio’ Więcławski

Tomek Jakubiak

David Gaboriaud

zespół redakcyjny magazynu KUKBUK

Oprócz tego na aukcję przekazaliśmy oprawiony i certyfikowany zestaw 3 grafik Justyny Hołubowskiej-Chrząszczak: Śniadanie, Obiad, Kolacja, które ukazały się w 34. wydaniu magazynu oraz cztery pojedyncze plakaty, pochodzące z pierwszej książki wydawnictwa KUKBUK – „Sezonówki”, autorstwa Magdaleny Pilaczyńskiej: Wiosna, Lato, Jesień, Zimna.

Cykl grafik Justyny Hołubowskiej-Chrząszczak można licytować tutaj.

Cykl trzech grafik Justyny Hołubowskiej-Chrząszczak.

Grafiki Magdy Pilaczyńskiej można licytować na aukcjach charytatywnych WOŚP:

Wiosna

Lato

Jesień

Zima

Grafiki Magdy Pilaczyńskiej.

 

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!