W ofercie wyjątkowych ginów premium Hendrick’s pojawiła się tegoroczna sezonowa propozycja: Neptunia. Zaskakuje konceptem i efektem – oferuje doświadczenie smakowe przywodzące na myśl morską bryzę i pełne świeżości orzeźwienie. Jak każdy gin tej marki, powstaje z naparów z ogórka i płatków róż, a także mieszanki 11 roślin. Tym razem wybór padł na szkockie rośliny przybrzeżne. Gin jest infuzowany ich mieszanką, co pozwoliło uzyskać wyrazisty, zdecydowany smak o długim i łagodnym finiszu. Gładkość cytrusów i jałowiec splatają się w nim z nutami o wyraźnie morsko-roślinnym charakterze. Trunek ma głębię, a zarazem jest lekki i łagodny.
Gin jest destylowany w Szkocji. W procesie stosuje się dwa różne destylatory: zabytkowy Bennett, wykonany z miedzi, i rzadki Carterhead, a destylacja przebiega partiami, po 500 litrów. Zarówno użyte do niej urządzenia, jak i filozofia niespiesznego, uważnego procesu, w którego efekcie powstaje trunek w ograniczonej ilości, mają wpływ na doskonały smak ginu – i owocują wielką przyjemnością podczas jego degustowania.