Kukbuk
Kukbuk
przepis na wielkanocne jajka

5 sposobów na jajka

Dodaj do 'Przeczytaj później'

Królują na wielkanocnych stołach, zawsze eleganckie i pełne uroku. Choć cenimy ich klasyczną wersję, w tym roku dodamy im nieco ekstrawagancji. Czas na jajka!

Tekst: redakcja

Zdjęcia: Maciek Niemojewski

Opublikowano: 17 Kwietnia 2019
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 1 minutę!

Jajko na twardo z dużą ilością majonezu to klasyk. Doceniamy go i uznajemy jego wysoką pozycję w hierarchii wielkanocnych przysmaków. Ale co stoi na przeszkodzie, by trochę z jajkiem zaszaleć?

W tym roku bawimy się formą. Choć prima aprilis już za nami, wciąż mamy apetyt na psikusy. Podstępnie wykradamy jajkom żółtka, by na ich miejsce podłożyć pastę z awokado. Gotujemy jajka w herbacie, zapiekamy je w bułeczkach i zawijamy w mięsne rulony. Wystawiamy na wpływy zagraniczne, eksperymentujemy i odkrywamy nowe lądy. Przyłączycie się?

W zawsze głodnym KUKBUK-u mamy niepohamowany apetyt na życie. Codziennie mieszamy w redakcyjnych garnkach. Kroimy teksty, sklejamy apetyczne wątki. Zanurzamy się w kulturze i smakujemy codzienność. Przysiądźcie się do wspólnego stołu i poczujcie, że w kolektywie siła!